keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Joulukuussa tehtyä

Joulukuu oli aika kiireinen. Esikolla oli uimakoulua kaksi kertaa viikossa, oma kurssini kerran viikossa, mies koulussa yhden illan ja päivän. Onneksi tämä oli vain väliaikaista ja nyt on taas rennompaa.

Halusin tehdä nukke-joulukalenterin ja toteutus jäi taas hiukan viimetippaan. Tarkoitus oli tehdä Tilda tonttu tai enkeli, mutta se jäi vain nukeksi ;) Mekkokangas on äitini vanhoista verhoista, pitsit ja muut kankaat kaappien varastoista, tukka Kitten Mohairia.

Ja valmiiksi en sitä ehtinyt saada vaan otettiin käyttöön puolivalmiina. Silmät ovat nuppineulat, mekko kiinni nuppineuloilla. Sydämen kiinnitin käteen nuppineulalla jotta sain edes hiukan väriä. Numerot kirjottiin sitämukaan kun päivät kuluivat ;) Kalenterin pussukoista löytyi yleensä lorukortti ja jotain pientä kuten pinnejä, pompuloita, koruja. Tytöt tykkäs kovasti. Isäntäkin ideoi että ens jouluksi voi sitten asustaa nukkea jotenkin. Ja ehkä silloin saa ne siivet tai tonttulakin ;)

Nukke-joulukalenteri 6.12.08


Tarhantädeille, joita molemmilla tytöillä on kolme eli kuusi yhteensä, vietiin tänävuonna tälläiset muistamiset. Tötteröt on tehty kakkupaperin puolikkaasta, täytetty enkelinameilla, kääritty sellofaaniin ja sidottu niinellä. Siihen pieni pakettikortti ja tekemäni fleeceheijastin. Näitä heijastin sydämiä on näkynyt netissä ja lahjatavaraliikkeissä erilaisin variaatioin.



Joululahjojen valmistus jäi aika viimetippaan. Ideaa olin kyllä kypsytellyt ja surffannut netin ristiin rastiin keksiäkseni varsinaisen toteutuksen. Ajatuksena oli kirjoa/painaa tyynyliinoihin kummeille teksti ja kuva. Kun oma pää kumisi tyhjyyttä turvauduin valmiiksi mietittyyn ja kopioin oman version erään käsityöläisen teksteistä ja kuvista. Käsittääkseni kopiosuojan alaisia saa valmistaa omaan käyttöön / lahjaksi muutamia ja näin siis tein. Olin erittäin tyytyväinen saatuani työt valmiiksi ja ne onnistuivat mielestäni hyvin ;)
Haluaisin kyseiset tyynyliinat kovasti esitellä, mutten usko sen olevan soveliasta, joten jätän esittelemättä ;)

Äidilleni tein baskerin kun hän päähine asioista joskus vinkkasi ;) Lankana on Nalle & Kitten Mohair. Puikot oli varmaan kokoa 5. Tuli mukavan lämpöisen tuntuinen ja juuri sopiva ;)

1 kommentti:

famu kirjoitti...

Hei! famu täällä ihmettelee missä olet,kun ei Sinua näiltä sivuilta enää tapaa?