maanantai 9. toukokuuta 2011

15.9.2010 / 18.9.2010

Kaupat asunnosta tehtiin 15.9. ja asunnon piti vapautua meille viimeistään 29.9.

Vanhat asukkaat olivat kuitenkin ripeitä ja lauantaina 18.9. saatiin kaikki avaimet :)

Uusi kotimme on siis v. 1990 rakennettu 92m2 rivitalon päätyasunto 4h+k+s yhdessä tasossa. Keittiö on alkuperäinen, osa kodinkoneista on uusittu. Pesuhuone remontoitu 2008. Kaikki pinnat perussiistit. Tällä hetkellä aikomuksena maalata katot ja tapetoida. Jätetään vielä lattia ja keittiö paikalleen jotta päästään pikemmin muuttamaan. Vie myös oman aikansa hahmottaa mitä haluaa muuttaa ja miten. Haluan myös testata keittiön kivitasot käytännössä :)

31.8.2010 / 1.9.2010

Tämä blogi on ollut pitkään tauolla ja siirryin jo pitämään hetkellisesti toista blogia. Senkin päivitys oli vähän niin ja näin ja palailen tähän tuttuun vanhaan. Siirrän nyt muutaman päivityksen toisesta blogista tänne ja jatketaan päivityksiä sitten Puolen Hehtaarin Blogissa jälleen :)

Muutama juttu vähän jälkikäteen kirjoitellen. Otsikoiksi päivämäärät milloin tapahtui ;)

Eli 31.8.10 käytiin katsomassa 92m2 rivaria josta tehtiin tarjous. Istuessani 1.9. koulun vanhempain illassa sain välitäjältä viestin että "onneksi olkoon, tarjouksenne on hyväksytty". Olin järkyttynyt. Sainkin ilmoittaa siltä istumalta, että "ottakaas mut vanhempainyhdityksen jäsenistä pois, me muutetaan".

Ilta kotona meni asiaa sulatellessa. Tuli shokkireaktio kun iski tajuntaan että me todella joudutaan luopumaan tästä ihanasta kodista ja koulusta. Hetken aikaa kylmäs, mitä me on menty tekemään! Aika pian löytyi myös riemu ja alkoi uuden kodin suunnittelu :)

Shokki muutosta ei sinänsä tullut yllätyksenä. Koska jollei me oltais oltu tässä vuokralla, niin mihinkäänhän ei oltais muutettu. Mut taloudellisesti on vain niin paljon järkevämpää maksella omaa (ja siis ihan kivaa) huushollia :)

Uuden kodin plussat:

+ Äitini on alle 1km päässä ja pääsee helposti hoitaan muksuja tai viemään/hakeen niitä tarhasta ja koulusta
+ Oma riittävän suuri piha
+ Keittiö ja olohuone yhtä avaraa tilaa
+ Takka
+ Turvallinen ja riittävän lyhyt (n. 1,2km) koulumatka
+ Rantaan matkaa n. 600m :)))
+ Rivitalon pääty, äänieristetty seinä naapuriin
+ Kahdelle autolle paikat asunnon edessä
+ Lasten leikkipiha ihan heti oman pihamme jälkeen
+ Vihreä alue ja lasten mahdollista päästä myös metsään leikkimään
+ Vaikkei asuta sit enää keskustassa niin ei kaukanakaan ja bussi ja autoyhteydet hyvät
+ Talot sijoitettu väljästi, kummallakaan sivulla ei näy toisia taloja. Olohuoneessa ei tarvitse illalla vetää verhoja ikkunan eteen, ihanaa!