sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Tällä viikolla

innostuin taas vaihteeksi ompelemaan.

En edes muista koska viimeksi olen ommellut jotain itselleni. Muutama vuosi on vierähtänyt. Olen turhan iso eikä vaatteet näytä lopulta niin kivoilta kun mielessä kuvittelen. Koitan nyt kuitenkin takoa päähäni että ihan hyvin voin ommella itselleni jotain kun ei ne kaupan vaatteet ainakaan paremmin istu ;)

Nyt siis tällä viikolla yllätin itseni ja sain aikaseksi trikoopaidan.
Puseon kaava on Ottobre 1/2004. Helmaa on pidennetty 12 cm ja pääntie sai uutta muotoa kun resori oli vaikea ommella leveänä ilman että lerputtaisi. Tämä hiukan neliskulmainen pääntie onnistui kyllä tosi hyvin ja antoi puserolle mukavan ilmeen. Olen erittäin tyytyväinen.



Tälläviikolla heräilin hiukan aiemmin kuin normaalisti jotta ehtisin hiukan ommella. Sain kolmena aamuna 20 min per aamu työtä edistettyä ja perjantaina töiden jälkeen tein ne loppuun. Oli muuten ihanaa tehdä heti aamulla käsitöitä, vaikka olenkin perusluonteeltani illanvirkku-aamuntorkku ;)

Tein molemmille tytöille samanlaiset puserot sarjatyönä.
Kaava hyväksi havaittu Ottobre. Koko on 104 cm josta Esikolle tein sen ihan kaavan mukaan, Unikolle lyhensin helmaa ja hihoja 2 cm.



Ja tänään leikkasin toisen puseron itselleni ja ompelin myös. Helmaa pidensin muutetusta kaavasta vielä 4 cm + 2 cm käännevara. Nyt tein pääntielle muutosta v-aukon suuntaan, resorikaitale on leikattu 5 cm levyiseksi (taitettuna 2,5 cm saumanvaroineen). Pienensin pääntietä olalla 2 cm ja madalsin edessä 2 cm. Onnistui, olen erittäin tyytyväinen ;)
Kangas on Eurokankaasta hamstrattua Nanson trikoota ja niistä trikoista saisi vielä monta paitaa...

lauantai 29. maaliskuuta 2008

"Unikko" 3v.

Unikon syntymäpäiviä vietettiin kahdessa erässä. Ensin mummujen kanssa ja siitä parin viikon kuluttua lapsivieraiden kanssa. Molemmat juhlat menivät mukavasti ja itse nautin kun ehdin keskittyä kaikkiin vieraisiin ;)

Tein Unikolle prinsessamekon ja tyttö tykkäsi kovasti. Itsekin olen tyytyväinen ;)




Puhhiina-kakku

Unikko halusi nalle-kakun, joten tein Puh-kakkua soveltaen neiti version ;) Päällinen on kinuskia ja sitä on paljon.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Blogi siirtyi bloggeriin

Jatketaas sitten viimeinkin tätä blogin pitämistä ihan virallisesti. Epävirallisesti olen hiukan päivitellyt juttuja tänne bloggeriin. Tuonut joitain vanhoja juttuja Vuodatuksesta ja laittanut uusia juttuja vain tänne.

Syy miksen heti laittanut tätä julkiseksi, oli että mietin sivun nimeä ja omaa nimimerkkiä. On vain vaikeaa keksiä mieleistä nimeä ja jää nähtäväksi saanko sen muutettua ;)

Mukavaa kevään alkua kaikille!