torstai 31. tammikuuta 2008

Uusiin prinsessamekkoihin

on nyt kankaat ostettuna. Unikolle pinkkiä, Esikolle violettia. Yhteensä kankaat maksoivat n. 30e ;)

lauantai 26. tammikuuta 2008

Villen juhlakamppeet

on valmiina ja olivat tosi passelin kokoiset sankarille ;)





sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Vuoden 2007 satoa


Sain oman mittapuuni mukaan paljon aikaseksi vuoden aikana. N. vuosi sitten aloittamani blogin pitäminen Vuodatuksessa aktivoi ;) Kokeilin haastavampia kakkujen koristeluita, innostuin jälleen neulomaan ja ompelemaan. Huippua!

sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Kynttiläaskarteluja

Ennen joulua askarreltiin tyttöjen kanssa kynttiläväreillä ja koristeltiin myös tulitikkuaskeja. Hauskaa puuhaa ja onnistui nuoremmaltakin ;)

Unikon (vähän alle 3v.) kynttilät

Esikon 5v. kynttilät

Esikolle prinsessamekko

Olen saanut viimevuonna (2007) enemmän käsitöitä aikaiseksi kuin aikoihin ja olen siitä erityisen iloinen.

Bloggaaminen, vaikkakin satunnainen sellainen paransi käsityömotivaatiota ;) Sehän olikin toiveissa kun aloin blogia Vuodatuksessa pitämään. Moni muu tekisi nämä työt kuukaudessa, mutta itse olen tyytyväinen omaan vuoden saldoon.

On kaksi käsityötä joista olen erityisen ylpeä, ensimäinen on villatakki Esikolle, toinen on tämä prinsessamekko Esikon 5v. synttäreille ;)

Taftia, tylliä ja paljettikangasta, niistä on pienen prinsessan mekko tehty ;)


"Esikko" 5v. prinsessamekossaan.


Olen onnellinen että ompelin mekon tytölle, sitä oli meinaan tosi kiva tehdä. Ja sain todistettua itselleni, että osaan vielä ommella jotain "monimutkaisempaa" kuin trikoopaidan... Itseasiassa trikoon ompelu on paljon vaikeampaa kuin kovan kankaan... ;) Valitettavasti tafti imee itseensä tosi nopeesti kaikki rasvatahrat ja paljetteja irtoaa joka pesussa, mutta käytetään sen aikaa kun pysyy käyttökuntoisena.


Mekko sivulta

Sukat tytöille

En ymmärrä miten kuvat saa jälleen avautumaan isompana kun niitä klikkaa. Ensimmäinen tänne laittamani kuva aukeaa isommaksi, mutta seuraavat ei...
Edit: Selvisi kun tarpeeksi kauan kahlasin ohjeita ja korjaus-sivustoa. Internet Explorerin kanssa voi ilmetä tämä ongelma... No vaihdoin muokkaamaan Mozzillan kautta, joten jatkossa toimii taas.



Sukat seiskaveikasta tyttösille.
Tehty marras-joulukuussa 2007.

Tumput tytöille

Marras-joulukuussa 2007 tein tytöille tumput. Halusin erityisen lämpöiset ja tein ne kaksinkertaisesta Novitan Nallesta. Valmistuivat nopsaan. Molemmat vain olisivat halunneet sydäntumput, joten teen samanmoiset vielä vaaleanpunaisesta tai korjaan kukan sydämeksi ;) Kuviot on tehty Kitten Mohairilla.






Blogi siirtyy Vuodatuksesta Bloggeriin

Alan kyllästyä Vuodatuksen huonoon kuvien käsittelyyn. Rakennan siis blogiani jatkossa tänne Bloggerin puolelle.
Olen 36v. kahden tytön äiti, yhden miehen vaimo ja kissan emäntä. Aikoinaan olin kova tekemään käsitöitä. Neuloin uusia villapaitoja tämän tästä, virkkasin pöytäliinoja, ompelin vaatteita. Tein silloin paljon erilaisia juttuja lahjaksi. Moni vauva sai neulomani villapaidan, haalarin tai töppöset. Saatoin pyöräyttää uuden puseron illan bileisiin kun ei ollut mitään päälle pantavaa ;) Jossain kohtaa käsityöharrastus hiipui. Tein edelleen jotain tosin pienemmässä mittakaavassa kuin ennen.
Kun sain omia lapsia, en ehtinyt/jaksanut neuloa ja ommella heille kaikkia ihanuuksia, mutta jotain sentään. Nykyään kun tytöt ("Esikko" 5v. ja "Unikko" kohta 3v.) ovat jo vähän isompia alkaa aikaa ja jaksamista voisi löytyä toisella lailla. Vielä siis olisi mahdollista tehdä kaikkia pikkutyttöjen hörhelöitä ja pitääkin ottaa siitä kaikki irti ;)
Pahin kompastuskivi käsitöissä on viimeistely. Saatan saada tuotteen melkein kokonaan valmiiksi mutta sitten jää vaikka neuleen kokoamisesta tai nappien ompelusta kiikastamaan. Lankojen päättelyt ovat tuskaa, samoin ompelutöissä napinlävet ja napit. Pitäisi siis oppia tekemään "ikävät" asiat vain rivakasti pois alta ja toivonkin että tämän blogini myötä roikkuvien töiden määrä vähenee ja työt tulevat valmiiksi ;) Aloitin blogin pitämisen Vuodatuksessa n. vuosi sitten ja jatkan nyt täällä.
Innostusta ja inspiraatiota olen saanut monen muun blogista niin käsitöiden kuin ruoanlaiton/leipomisenkin suhteen. Kiitos siitä teille! Toivottavasti viihdytte ja löydätte jotain kivaa myös minun blogistani;) Tervetuloa siis!